» FIT PRO ŽIVOT
přístroje pro zdraví

Mipam bio s.r.o (zpět na obsah)

> Obsah, objednávky
> Kontakt

RUČNÍ KAMENNÉ MLÝNKY

Kamenné obilné mlýnky vám umožní připravit čerstvou celozrnnou mouku v množství, jaké momentálně potřebujete, přičemž zůstanou zachovány všechny důležité živiny, které se v obilninách nacházejí jen v čerstvém stavu.

Hrubost mletí je plynule nastavitelná od hladké mouky po hrubý šrot. Jednoduchá konstrukce zaručuje bezproblémovou obsluhu a údržbu. Mlýnky jsou vyrobeny z přírodních materiálů.

KoMo - OBILNÝ MLÝNEK KoMo

Ruční kamenný mlýnek KoMo byl vyvinut na základě nejnovějších vědeckých poznatků. Optimální velikost mlecích kamenů umožňuje mletí všech druhů obilovin včetně kukuřice. Mlýnek umele 50-100g celozrnné mouky za minutu. Stupeň jemnosti mletí je možné nastavit regulačním šroubem. Mechanismus mlýnku je bezúdržbový, proto není zapotřebí žádné čištění po ukončení procesu mletí. Nízké otáčky Vám zaručí tu nejkvalitnější domácí mouku.

Jednoduchá konstrukce zaručuje spolehlivost, bezproblémovou obsluhu a údržbu.

TECHNICKÁ DATA

Mlecí výkon: 50-100g / min
Váha: 2,5 kg
Rozměry: 305/161/127 mm
Záruka: 36 měsíců

Obilný mlýnek KoMo

Fabula - OBILNÝ MLÝNEK

Ruční obilný mlýnek Fabula od firmy Kornkraft umožňuje mletí všech druhů obilovin s vyjímkou kukuřice. Stupeň jemnosti mletí je možné nastavit regulačním šroubem. Kamenné mlecí segmenty a dřevěné pouzdro s povrchovou úpravou přírodními materiály (AURO balzám z včelího vosku) zabezpečují zdravotní nezávadnost při používání. Hnací hřídel a kuličkové ložisko zabezpečují hladký a tichý chod.

Jednoduchá konstrukce zaručuje spolehlivost, bezproblémovou obsluhu a údržbu.

TECHNICKÁ DATA

Mlecí výkon: 25g / min.
Váha: 1,3 kg
Rozměry: 370/87/87 mm
Záruka: 60 měsíců

Fabula

Toscana - OBILNÝ MLÝNEK

Ruční kamenný mlýnek Toscana od firmy Kornkraft umožňuje mletí všech druhů obilovin s vyjímkou kukuřice. Stupeň jemnosti mletí je možné nastavit regulačním šroubem. Namletá mouka je zachycena v zásobníku umístěném pod mlecími kameny. Kamenné mlecí segmenty a dřevěné pouzdro s povrchovou úpravou přírodními materiály (AURO balzám z včelího vosku) zabezpečují zdravotní nezávadnost při používání. Hnací hřídel a kuličkové ložisko zajišťují velmi hladký a tichý chod.

Jednoduchá konstrukce zaručuje spolehlivost, bezproblémovou obsluhu a údržbu.

TECHNICKÁ DATA

Mlecí výkon: 40-110g / min (hrubá/jemná).
Váha: 4,0 kg
Rozměry: 225/235/235 mm
Záruka: 60 měsíců

Toscana

PROČ PRÁVĚ CELOZRNNÉ VÝROBKY?

Výroba mouky je neodmyslitelně spjatá s pěstováním obilí. Ze začátku, když ještě neexistovali vyspělé technologie, nebyla ani bílá mouka. Ta se začala vyrábět asi před 200 lety. Bílý chléb nesměl chybět na žádné šlechtické oslavě. Tento pokrm byl jednou z výsad privilegovaných vrstev a vyhlášenou "delikatesou".

S rozvojem průmyslu se rozšiřovala i hromadná výroba bílé mouky. V roce 1870 byla poprvé použita ocelová mlecí tělesa a stará technologie využívající klasické kameny ustoupila. Dnes klasickou "zastaralou", ale přesto přirozenou technologii používají pouze některé národy v nejchudších zemích.

Na čem je založená výroba bílé mouky? Obilí je zbavované především vnější vrstvy zrna, obsahující velmi důležitou vlákninu, vitamíny, bílkoviny a minerály. Mouka tím "získala" na chuti a stala se lépe stravitelnější. Ale při takovémto vymletí je odstraňováno cca. 100 % vlákniny, asi 5 0% vápníku, 50 % draslíku, 100 % vitamínu E, vitamín B6, B1, železo, hořčík a niacín. Dnes již víme, že nízký příjem vlákniny, především té z celozrnných obilných výrobků, vitamínů, minerálů, stopových prvků, přispívá ke vzniku takových nemocí jako je arterioskleróza, obezita, cukrovka, zácpa, rakovina konečníku a tlustého střeva, impotence, zubní kaz a vypadávání vlasů.

Někteří odborníci tvrdí, že obilné výrobky obsahují kadmium. Je to pravda, ale obsahují i zinek, který neutralizuje toxické účinky kadmia. Zinek se nachází především ve vnější vrstvě zrna, která je při výrobě bílé mouky odstraněná. Kadmium se nachází uvnitř zrna. Odstranění vnějšího obalu obilného zrna tedy poměr zinku a kadmia obrátí ve prospěch kadmia, takže může dojít k projevu toxických účinků.

Bílá mouka také obsahuje jen polovinu kyseliny pantoténové a třetinu kyseliny foliové než celozrnná. V poslední době se stále více dostávají na náš trh výrobky z celozrnné mouky. V mnohých z nich jsou však vláknina, minerály a některé vitamíny přidány uměle. Jsou méně hodnotné než výrobky vyrobené z přírodně získané celozrnné mouky. Poznáte je tak, že jsou bělejší a jakoby jemnější. Nejsou tak "hutné" jako klasické celozrnné výrobky - chléb a pečivo. Celozrnná mouka, kterou si můžete zakoupit v obchodech s racionální vegetariánskou stravou, je také vyráběna na ocelových mlýnech. Klasická technologie je však pořád nepřekonatelná. Nedochází při ní k negativnímu působení kovu na jednotlivé látky v obilí. To se projevuje především ztrátou některých nestálých vitamínů a minerálů. Jejich obsah při výrobě mouky značně klesá.

Problémem je také otázka čerstvosti už vyrobené celozrnné mouky. Málokdo z kupujících si pozorně přečte, co je napsané na výrobku, který kupuje. V případě mouky by zde měl být uveden datum mletí. Celozrnná mouka je kvůli obsahu bílkovin a tuků v obalu zrna choulostivější na přetrvání kvality. Časem dochází k tzv. "žluknutí", oxidaci a celkovému znehodnocení. V neposlední řadě také ke ztrátě nebo zhoršení chuti z takovéto mouky vyrobených potravin. Trvanlivost se prodlužuje uchováním v chladničce při nízkých teplotách. Takto skladovaná mletá mouka může vydržet 7 - 14 dní. Ale už do týdne bychom ji měli využít. Jestliže máme skutečný zájem na tom, aby byly konzumované potraviny kvalitní, existují dvě možnosti. První spočívá v pozorném čtení nápisů na výrobcích (v našem případě sledování data mletí) a v důvěře, že jsou údaje pravdivé. Druhou možností spočívá v určitém zvýhodnění priorit. Jeho výsledkem je výroba vlastní kvalitní celozrnné mouky. K výrobě mouky v domácnosti nám pomůže vlastní opravdu přírodní, nezávadný mlýnek vyrobený ze dřeva a kamene.

Pokud opravdu chceme pro svoje zdraví něco udělat a záleží nám skutečně na tom, co jíme, měli bychom tomu přizpůsobit svou hierarchii hodnot. Současná jednorázová investice do koupě kamenného mlýnku se nám v budoucnu mnohonásobně vrátí.

Ceník – Objednávky

nahoru


O B S A H

Zpět na úvodní stránku

PŘÍSTROJE PRO ZDRAVÍ

Ruční mlýnky
Elektrické mlýnky
Vločkovače
Destilační přístroj AQUA 5
Genesis Platinum (ionizátor)
Biolampa
Aqua Compact II
Biozahrada
Komerční mlýn Jumbo
Vodní filtr Oasa

ODŠŤAVŇOVAČE

Angel juicer
Omega 8006
Champion
Hurom Slow Juicer
Oscar Neo DA 1000
Magimix Le Duo Plus XL
BlendTec Total Blender - mixér
Omega BL332S - mixér
Catler Citrus press
Srovnání odšťavňovačů

OBJEDNÁVKY

Obchodní podmínky
Ceník – Objednávky
Leasing
Zasielanie na Slovensko

FAQ

Často kladené otázky


Doporučit tuto stránku

K O N T A K T

MIPAM bio s.r.o.
Rudolfovská 11
370 01 České Budějovice
Česká republika

e-mail: mipam@mipam.cz
tel.: +420 - 386 360 509
fax: +420 - 386 351 961
GSM: +420 - 776 584 237

Kontaktní formulář
Mapa – jak nás najdete


FIT PRO ŽIVOT – Přístroje pro zdraví
Copyright © MIPAM bio s.r.o., České Budějovice, 1998-2017.

Design a realizace ALMS, 1998-2017.


Tyto stránky byly formátovány s použitím kaskádových stylů (CSS2). Tuto technologii podporují pouze novější prohlížeče, proto doporučujeme použít Internet Explorer 5 nebo vyšší, Opera 5 nebo vyšší, popř. Netscape 6 nebo vyšší.